In sickness and in health

Vi gifte oss i somras, den 16:e juli. Det var en alldeles underbar dag, efter nästan två veckor med regn kom solen fram och vi kunde andas ut och bara njuta av vår fest på villan. Vi har ett roligt förhållande. Vi skämtar med varandra och en del på varandras bekostnad. Vi har roligt tillsammans, vi går på dejter, gör saker tillsammans med barnen, ser filmer, gör upp planer (som hittills också blivit genomförda) och vi kan prata om allt. Vi grälar en del också, det hör väl till. Jag är den som oftast orsakar grälen. Endera för att jag missförstår något eller för att jag helt enkelt behöver rensa luften. Han vet det, han känner mej. Han ger efter och förlåter.

ninawalter-72
Foto: Daniel Björkskog

Min man, Walter Moore. Pappa, styvpappa, underhållaren i huset, den som fixar maten, fotbollsspelaren.

Hur är det då att vara gift med ett fotbollsproffs? Nån har kanske sett serien Footballers wifes som gick för ganska många år sedan. Så är det inte. Om man nu inte är gift med Messi eller Zlatan. Det är inget lyxliv, det är mer som att vara gift med någon som har sjukt varierande arbetstider och en massa arbetsresor. Man kan aldrig planera in en sommarsemester. Höstlov, sportlov, påsklov existerar inte. Man sitter i bil oändliga timmar, för att man vill vara där för honom då han ska spela en viktig match. Barnen gnäller, det är ju tråååkigt. De matcher man inte kan se på ort och ställe streamas. Gäller det landslaget sitter man plikttroget uppe halva (om inte hela nätterna) pga tidsskillnaden.

img_0429
Med Guyanas landslag

Är han dessutom, som Waltsu då varit fram till i höst, landslagsspelare för ett land på andra sidan jorden får man ta med det i beräkningen. Landslagsdatumen brukar infalla på våren, under sommaren och någon gång till under hösten. Då är han borta några veckor.

Vi har det ändå väldigt bra. Han spelar fotboll i samma stad (och samma land) där vi bor. Man ska aldrig räkna med att det kommer att förbli så. Allt detta är ändå helt okej, vi kör som sagt vårt eget race. Vi pratar om ALLT. Vi fundera ut olika lösningar för situationer som KANSKE kommer, på det sättet blir vi inte tagna på säng. Då det gäller fotboll och kontrakt kan saker hända snabbt. Det gäller att ligga steget före.

img_0591
Fortsatt kontrakt med FF Jaro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s