Den stora Luciabesvikelsen

Jada ska vara ängel i skolan julspel. Det blev startskottet för Luciarumban vi haft hemma hos oss ikväll. Vi sökte fram en av mina gamla Luciaklänningar, som passade perfekt, bältet hittade vi, till och med min gamla krona. Vilken tur, tänkte jag, Luciakronor är säkert inte billiga. Bara att stoppa i nya batterier – trodde jag. Det visade sej att sedan den Luciakronan blivit inhandlad (jag vill verkligen inte säga för ca 30 år sedan) har batterierna ändrat en aning. Vanliga AA batterier passade nästan. Men inte riktigt. Jag blev så otroligt besviken, mest för att Jada inte kommer att ha samma krona som jag hade, och som jag alltid tyckt har varit den finaste alla.

Bara att hoppa i bilen och styra kosan mot Halpa-Halli. Dom levererade, som vanligt! Ny krona inhandlad, för UNDER 6 EURO! Inte illa! Tyvärr var den ju inte likadan som min gamla, utan sådär mjuk och böjlig. Fördelen med det, konstaterade jag ganska snabbt, är att den sitter bra på ett huvud som inte hålls stilla speciellt länge i gången.

Då vi nu en gång var igång med shoppingen, Casper och jag, blev det ny pulka, en födelsedagspresent åt bästisen som har kalas på lördag och nya skidstavar.

Slutet gott, allting gott. Idag fick jag dessutom veta att då jag var liten brukade lussandet börja nån gång i november och pågå rätt långt in på det nya året. Tack för den informationen pappa!

Dagens bästa: Min kusin elmontören har fixat uttag på utsidan åt oss, så nu har vi julbelysning på trappräcket!

Dagens bästa 2.0: Cubus Jakobstad. -30% på allt och en ordning som heter duga på ALLT i butiken! Keep it up!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s