Om att ha olika åsikter

Min man tycker att de som läser min blogg borde få veta att vi ofta har väldigt olika åsikter. Han menar också att han alltid har rätt. Det är väl där våra åsikter går mest isär, tror jag.

Skämt åsido. Vi kommer från två helt olika kulturer, vilket resulterar i två fullständigt olika sätt att tänka och reagera. Som idag, till exempel. Det snöade (och snöar ännu) så förbaskat att man knappt ser handen framför sej. Waltsus kommentar om att Jada (Casper är hos sin pappa) inte borde gå till skolan i morgon om det är likadant väder då, fick mej nästan att köra rakt i rondellen. VA?! Liksom. Hur tänker du där? Nå, det är ju farligt att köra i det här vädret och eftersom det är han som för till skolan tyckte han att det var en bra idé att stanna hemma. Det är det inte, och det kommer inte att hända, meddelade jag direkt.

Att man växt upp i ett land där man stannar hemma från skolan om det regnar gör antagligen såna slutsatser mer naturliga. Nu vet han i alla fall att i det här landet stannar vi inte hemma från skola och jobb fast det skulle regna småspik diagonalt.

Barnuppfostran är en annan sak vi har olika åsikter om. Jag är den som pratar, förklarar och tröstar. Han är den som skickar dem till sina respektive rum och meddelar att det blir inge mer tv den här helgen. MEN – han är också dem som är ute och leker hur länge som helst, åker pulka och spelar fotboll, lagar deras favoritmat bara för att han älskar dem så otroligt mycket. Har jag bestämt att idag äter vi köttsoppa blir det köttsoppa oberoende hur gärna kidsen vill ha franskisar och köttbullar. Jag är dessutom sämst i världen på att leka.

Shopping delar vi inte heller direkt uppfattning om. Jag kan åka iväg för att köpa något åt mej själv. 9 av 10 gånger kommer jag hem utan det jag egentligen skulle ha, istället är det något åt Jada och/eller Casper. Waltsu tycker att jag borde unna mej själv mer, både då det gäller nya kläder, kosmetologbesök och egentid. Jag tycker inte det. Men visst är det skönt att någon blir överlycklig då man någon gång bokar ett besök till kosmetologen eller kommer hem med en ny tröja.

Walter har rest mycket, träffat olika mänskor från olika länder. Jag har mest rest till turistorter och inte sett mycket av det ”riktiga”. Å andra sidan har jag mer utbildning, han har nu blivit medveten om att en stor del av vad de läst i tex historia var enbart från USAs synvinkel och kanske inte var riktigt hela sanningen. Vi ser på världen på olika sätt, vi vet olika saker om världen och uppfattar konflikter på olika sätt. Det blir tidvis väldigt heta diskussioner, speciellt kring hur folk agerar i olika delar av världen. Båda har vi rätt, antar jag, vi ser som sagt på det på olika sätt.

img_0614

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s