Om hår och önskelistan del 6

Det finns inte mycket vi lägger ner så mycket tid på hos oss som vi gör på att fixa hår. Både Walter och Jada har afrokrull som heter duga. Walter har oftast sitt hår öppet, men ibland flätar vi det. Jadas hår är nästan alltid flätat eller snurrat i lockar. Mest för att mössan eller cykelhjälmen ska hållas på huvudet, men också för att det är helt omöjligt att reda ut efter att det torkat. Det anses också ovårdat att ha afrohår löst, fast jag tycker att det är ganska gulligt med det stora krullet, om än opraktiskt och varmt (har jag hört).

Jadas hår tvättas en gång i veckan. Då ska det fönas, redas ut, vilket är lättare sagt än gjort, och fixas. Hår är inte min grej. Verkligen inte. Jag kan knappt fläta mitt eget hår. Gissa om jag var nervös första gången det skulle göras? Nu går det bättre, jag har blivit snabbare, flätorna blir jämnare och ibland är jag riktigt nöjd med vad jag åstadkommit. Det svåraste är ändå inte att fläta jämt, det svåraste är att del håret. Det är massor med hår och det lockar sej åt alla tänkbara riktningar, speciellt i hårbotten. Såhär såg det ut idag:

img_0856
Såhär ser det ut innan man börjar reda ut och föna.
img_0857
Job well done, skulle jag säga. Och bara 45 minuter!

Att hitta produkter som passar afrohår här i landet är inte enkelt, det är internet som gäller. Och är man som jag, nybörjare, skulle man ju gärna prata med nån som vet vad man behöver. Vi har köpt det vi har i London, men allt håller på att ta slut och efter att ha googlat har jag konstaterat att ALLT ser likadant ut. Och som sagt, jag vill gå in till en frissa med min dotter och fråga där vad vi behöver för att hennes hår och hårbotten skall må så bra som möjligt.

img_3994
Waltsus hår, första gången jag flätade..

Sen till önskelistan, jag önskar mej en ordentlig fön med afrokam, den jag har nu känns lätt brandfarlig.. Nöden har ingen lag.

img_0858

4 reaktioner till “Om hår och önskelistan del 6

  1. Hej! Testa gå in på britishcurlies webshop. Har inte själv just afrohår utan vågigt, och beställde hem många produkter. Har sett att många med krulligt hår lovprisar Jessicurls produkter t.ex. desssutom kan det löna sig att bekanta sig med no poo/balsammetoden. Verkligen varit räddarwb för många i gruppen på fb. Balsammetoden gruppen där hade många bra tips för afrohår 🙂 även curly girl gruppen på fb ska vara super. Hoppas det hjälpte!

    Gilla

    1. Tack för många bra tips där! Vi skall testa på så naturliga produkter som möjligt nu, Jada har ganska torrt hårbotten och har haft det länge nu. Jag har verkligen fått många bra tips efter detta inlägg!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s