Lucia för alla

Jag har noterat att debatten om ifall det är okej med mörkhyade lucior eller inte har gått ganska varm på sociala medier. Det var visst Åhlens som hade en bild som startade det hela, om jag inte minns fel.  Jag har inte läst speciellt noga och inte heller deltagit i diskussionerna, men nog funderat en hel del. Det är ju ganska aktuellt med en 7-årig mörkhyad dotter.

Jag tänkte lite sådär naivt, att nåja, åtminstone de i min bekantskapskrets är mer toleranta (läs mänskliga) än de som står och spottar ur sej fula ord mot ett barn. Så är det ju kanske inte riktigt. En av mina vänner lag bilden av den vackra lucian som sin profilbild. Det hade tydligen kommit en opassande kommentar av en man (som också är en av mina bekanta, ni vet, Jeppis, alla känner alla osv..) Den kommentaren var borta då jag läste igenom diskussionen, men arga svar fanns det gott om. Men man ska ju inte säga något om det man inte sett eller läst själv, så jag kommer inte att kommentera det desto mer.

Vad vill jag egentligen ha sagt då? Jo, ALLA har rätt att vara lucia, flicka, pojke, mörk ljus, ung, gammal, rödhårig, korthårig, rullstolsbunden, ja ni fattar vad jag försöker säga. Det ska inte spela någon roll hur man ser ut. Vill man ha vit klänning och ljuskrona får man ha det.

På tisdag kommer vår familj att se lucia i Jakobstad. Vill Jada ha luciakrona då kommer hon att ha det. Casper har redan meddelat att han nu minsann inte tänker vara med i nåt luciatåg. Jag vill inte kasta ur mej hot, så istället rekommenderar jag dem som känner att de inte kan acceptera alla barn att stanna hemma. En vackrare lucia än vår dotter får man leta efter!

img_0884

4 reaktioner till “Lucia för alla

  1. Tänkte precis detsamma som Stefan när jag läste ditt inlägg.Alla som vill skall få vara Lucia!! Det är vi vuxna som startar dumma kommentarer om vad man kan och inte kan göra ,klä sig…👍👍Jada som Lucia 😘

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s