Två besvikna

Våra barn är bra på att visa sina känslor. Och det är ju bra. Jätte bra. I lördags och söndags nådde vi nya nivåer av besvikelse. På lördag var det Casper, jag skrev några meningar om det i här. Vi skulle alltså hämta Walter från Tellushallen. Vi kom dit ungefär 15 minuter innan dom skulle sluta. Det var då Casper insåg att han har ju inga fotbollsskor med.. vi kan säga att jag är en mjukis eller så kan man bara konstatera att vi bor nära. Eller så blev den stora besvikelsegråten lite för mycket just då. Jag åkte hem och hämtade skorna.

Nåja, stora pojkarna tränade klart och då Casper skulle fara på plan släcktes lamporna. Hallen stängde eftersom ingen hade tur efteråt. Där tog mina mammakonster slut. Min 5-åring var så ledsen och besviken som bara en 5-åring kan vara, han hade väntat på att få spela med Walter. Walter lovade att sen, då jullovet börjar kan dom fara till Tellus varje dag. Det tröstade inte mycket. Det var ju NU han skulle spela fotboll. Mitt mammahjärta blödde.

På söndag var det jumppajulfest, för båda kidsen var det tänkt. Jada vaknade med hög feber och kunde så klart inte fara någonstans. Mer besvikelsegråt. Vi hade ju fixat håret, lackat naglar, sökt efter kläder och tomteluva. Hon förstod inte varför hon inte kan vara med på julfesten. Det är ju bara feber. ”Men mamma jag mår bra, jag kan no fara på jumppa. De e ju bara en liten stund.” Ögonen var blanka och febern så hög att man nästan såg den, om ni förstår vad jag menar. Ingen jumppa, alltså.

Alltså mitt stackars mammahjärta.. det hade en tung helg. Jag kunde ta udden av Jadas besvikelse med att lova henne att snart snart får hon fara på jumppaläger och jag ska laga dom där banden att ha runt handlederna tills det. Jag fick ett snyftande okej tillbaka. Sen somnade hon.

img_0653

Casper är hos sin pappa nu, så Jada och jag försöker hålla oss sysselsatta. Hon har, mirakulöst nog, varit helt feberfri idag så i morgon får hon fara till skolan. Vi har klätt granen idag. Ja, vi hittade en gran! Lite dyrare än en plastgran ska vara om ni frågar mej, men efter att ha lagt upp den insåg jag varför den var dyr. Den är jätte fin! jag får lite Disney-känsla.

img_0932

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s