Det här med bilar

Vi har en bil, min alldeles underbara Honda Civic som har gått som en klocka sen jag bytte till mej den för . Nej, den är inte gammal, den är 2011, om ja minns rätt. Nej, den hade inte gått långt, 42.000 km. Den jag bytte bil med ville verkligen ha en Audi A4, 7 år äldre och ungefär 150.000 fler kilometrar. Jag fick en 1000-lapp emellan. Det var det bästa bytet jag gjort i hel mitt liv. Ibland blir jag ändå lite irriterad på min fina Honda (av olika orsaker) och vänstrar lite med att kolla runt och till och med provköra andra bilar. Ännu har jag inte bytt, mest för att pappa har fått mej på andra tankar.

Visst, det kommer dagar då jag verkligen saknar den där Audin. Som då vi skall köra längre  sträckor, ha mycket grejer med eller då kidsen slåss i baksätet och sparkar i bänken framför. Sen finns det dagar då det skall tankas eller räkningarna kommer och jag jublar då jag kommer ihåg vad det kostade att ha en Audi med stor motor.

Nu, då Walter har körkort, känns det ibland lite taskigt att ha bara en bil. Jag anser att vi kan klara oss med en bil, det anser inte han. Oberoende hur det blir med den saken kommer vi att behöva en större bil. Ska vi sälja och köpa en större? Ska vi sälja och köpa två billigare? Ska vi helt kallt köpa en till? Decisions, decisions.. Och den stora frågan; vad har man egentligen råd med? Det är ju inte direkt gratis att ha bil.

Om någon som är insatt läser detta, lönar det sej över huvudtaget att importera en bil från Sverige? Säg att den där bilen kosta 75.000 kr. Vad blir det för skatt? Kommer det andra kostnader? Tullens sidor fungerar inte, och det lär vara via skatteverket man ska ta reda på saker härefter. Dom sidorna funkar inte heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s