LPG

Jag tänkte berätta lite om vad jag jobbar med. LPG. Nästan alla frågar nå va betyder LPG? Sori, det betyder ingenting supersmart och beskrivande. Typen som utvecklade maskinen, LPG (Louis Paul Guitay) är hans initialer.

Men vad är då LPG? Vi tar det så enkelt som möjligt, bara för att det är enklast så. Man masserar med en maskinen. Munstycket som används har motoriserade rullar och vakuumsug uppstår mellan munstycket och kroppen. Det är en behaglig behandling som går djupt. Det är väldigt likt bindvävsmassage, men mycket MYCKET mindre smärtsamt. LPG påverkar blodcirkulationen och lymfan. Då man får lite fart på blodcirkulationen läker kroppen sej själv snabbare. Slaggämnen och mjölksyra som blivit kvar i musklerna transporteras bort snabbare och tiden för återhämtning blir kortare.

12717252_1163056187039939_1749744738367033752_n

Skador, som tex sträckningar, bristningar, lårkakor och stukningar som man börjar behandla i ett tidigt skede (gärna dagen efter, beroende på skadans ”storlek”) läker snabbare än annars. I en del fall kan läkningsprocessen bli hälften kortare än med bara vila och de vanliga högläge, kyla och tryck.

Det är inte bara idrottsskador som behandlas. Den senaste tiden är det många kunder som kommit med axelproblem och benhinneinflammation (aka valp-sjuka). Resultaten har varit otroligt bra. Det överraskar mej fortfarande hur effektiv LPG:n är.

Man kan också göra estetiska behandlingar. Då rekommenderas en serie på minst 10 behandlingar, gärna 2 gånger per vecka i början. De estetiska behandlingarna kan ni läsa mer om här . Där finns också de andra behandlingarna vi erbjuder vid Fitness Club.

img_3792

Jag jobbar mycket med idrottare och motionärer, från början var de enda kunderna jag hade Jaros representationslag. De går fortfarande på behandlingar. LPG gör susen för deras återhämtning, speciellt då det är tätt mellan träningar och matcher och bussresorna är långa. Då de har skador kan de under en period komma på två behandlingar per dag för att riktigt boosta läkningen.

Nu har även ”icke-idrottarna” hittat LPG. Och det är jag så otroligt glad över! Om man jobbar och/eller studerar 40+ timmar per vecka behöver man få slappna av en stund. Att man under den stunden får både skön och effektiv behandling är ju win-win. Benen slutar värka och man känner sej piggare och lättare i kroppen direkt man stiger upp från bänken.

Gå gärna in och gilla vår Facebooksida! Där kommer det med jämna mellanrum upp fina erbjudanden och kampanjer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s