Sånt man behöver men inte vill köpa

Det finns några saker vi verkligen skulle behöva hos oss. Det är ingalunda så att vårt dagliga liv inte fungerar utan de här sakerna, men att ha dem skulle underlätta massor.

Det första är en torktumlare. Så sjukt onödigt att lägga pengar på ena sidan, å andra sidan så mycket smidigare då man ska torka lakan för fyra personer samtidigt. För att inte tala om barnens ytterkläder, handdukar och kläder som det egentligen aldrig finns tid till att tvätta. Nu har vi vårt torkrum i vardagsrummet. Och det funkar ju, men jag känner mej alltid lite besvärad över att visa upp mina underkläder åt folk som kommer och hälsar på. Vill jag ha en torktumlare i vårt redan lilla badrum? Inte egentligen. Skulle jag använda den om vi hade en? Antagligen mer eller mindre dagligen. Åtminstone vintertid.

Det andra och tredje är kyl och frys. Vi har ett kombinationsskåp, alltså kyl uppe frys nere. Kylskåpet är litet, alltid överfullt och frysen ska vi inte ens tala om. Jag skulle så gärna handla mycket på en gång, gärna bara varannan vecka. Det finns inte en chans att vi skulle kunna göra det nu. Vi storhandlar, ja, men vi får ändå snällt handla något minst var tredje dag för att det helt enkelt inte skulle ha haft plats i kylen före vi använt upp något. Frukter och grönsaker behöver vi inte ens fantisera om att skall få plats i kylskåpet. En gurka kan man på sin höjd sticka in mellan kycklingen och yoghurten.

Jag var lite orolig över vår dammsugare här några dagar, men den fixade jag och pappa med gemensamma krafter idag. Mängden skit som stockat igen den alltså.. vi borde antagligen städa oftare. Men nu slapp vi ju undan den utgiften i alla fall.

Det jag egentligen skulle vilja göra är att renovera köket. Det finns så mycket outnyttjat utrymme för skåp där att jag blir riktigt förbannad då jag tänker på det. Men vem har nu råd med sånt sådär bara? Men sen, sen då jag vinner på lotto. Då. Man borde ju förstås spela för att ha en chans att vinna.

2 reaktioner till “Sånt man behöver men inte vill köpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s