Evighetsproblemet

Vi bor i radhus. Vi trivs bra, liten gårdsplan, lite snöskottning, man behöver inte fundera på allt sånt som kommer med ett egnahemshus. Men som med allt annat finns det återkommande problem. Mitt största problem är alla de katter som springer omkring här och uträttar sina behov där de känner för att göra det. Oftast där barnen leker. Och på vår bakgård.

IMG_4678

Det finns EU-regler vet ni. EU-reglerna säger att det skall vara sand under rutschkanor och gungor. Vi tog ett gemensamt beslut i höstas och tog bort all sand. Den sanden var full med kattskit, kattskit som det kröp maskar i och luktade för jävligt. Vi har sett det förr och sagt åt barnen att dom inte får röra sanden. Men hur länge kommer dom ihåg det? Dom ska ju kunna leka där. Vad gör kattägarna? Inte mycket. Det viktigaste för dem är att deras katter får springa fritt. Det finns regler för sånt. Men ingen följer dem.

Jag fattar att man vill ha djur. Eller nä, det gör jag inte. Vi har aldrig haft djur hemma och vi kommer nog aldrig att skaffa heller. Men jag kan respektera att man vill ha djur. Det är säkert jätte trevligt att ha någon som väntar på en då man kommer hem efter en lång dag eller så är man bara uppvuxen med djur och det är en vanesak. Men att man låter dem springa fritt och skita ner har jag absolut ingen förståelse för. Att det dessutom händer där mina barn ska leka är ännu värre.

Sen till orsaken att jag bara skulle vilja dränka varenda katt jag ser på vår gård. Det här är en ringorm. Det kan smitta från djur till människor, ofta från katter till barn, fast det inte är jätte vanligt att människor får det. Det är svampinfektion. Inte farlig, men kliar och kräver lång behandlingstid. Benet på bilden är Caspers.

IMG_0104

Gissa om jag var förbannad. Hade jag inte haft vårt bröllop att fundera på hade jag antagligen grabbat tag i första bästa skyffel och gått på jakt. Så ni som bor på Borgarmalmsvägen, snälla, för 150:e gången, håll koll på era katter! Håll dem på er egen gård! Om någon har tips på vart man skall ringa angående herrelösa katter (utan halsband, alltså) får ni gärna berätta det för mej.

4 reaktioner till “Evighetsproblemet

 1. Haloj Nina ! Som tips för ringorms besvär ..fick reda på av hudläkare köp Lamisil…som är menat för fotsvamp ! Försvinner med denna direkt !!🖒

  Gilla

  1. Det var i somras han hade det, jag var tydligen lite otydlig med det. Vi fick jätte bra salva från apoteket, den hjälpte bra och torkade ut utslaget. Det tog dock ganska länge.

   Gilla

 2. Nina, I had that about 2 years ago in Trinidad. Everyone recommended Candid B. It takes a while but eventually worked. Also use medicated Sulphur soap. Check with pharmacist to see if children can use it. Good luck!

  Gilla

  1. He had it this summer, so it’s gone now. I think it was something like Candid B they gave us at the pharmacy. Very disturbing though, when you know where it’s coming from and nobody doing anything about it.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s