Ännu om skolmaten

Bara för att klargöra lite som verkade lämna oklart i mitt förra inlägg. Jag är ingen idiot. Jag går ingalunda omkring och tror att skolmaten är det hälsosammaste som finns. Det allra bästa, som jag också skrev som svar på en kommentar, skulle ju vara om maten tillreddes i skolan där den skall servers, med råvaror som blivit lokalt producerade.

Jag är trött på gnället om att maten smakar illa och gnäll över huvudtaget då det gäller maten. Det måste finnas andra sätt att komma fram till en förbättring utan detta evinnerliga gnäll. Innebär en förbättring i kvaliteten på maten att jag skall betala mer än jag redan gör för skolmaten är det okej för min del. Våra barn äter maten dagligen och det är i allra högsta grad något jag anser att berör mej precis lika mycket som det berör mina barn.

Våra barn hålls som sagt mätta fram till mellanmålet av skollunchen, det är jag glad för. Inga barn (eller vuxna för den delen) fungerar bra då de är hungriga.

Vi lagar dagligen mat hemma. Det är inga kulinariska kreationer, utan vanlig ”vardagsmat”. Men det finns barn som äter dagens enda varma måltid i skolan. Vad händer om allt gnäll leder till att skollunchen försvinner och barnen skall ha matsäck med till skolan? Jag gissar att största delen av barnen då har smörgåsar med sej. Då våra barn om några år börjar ha längre skoldagar kommer jag att skicka mellanmål med dem till skolan, men det blir då i form av frukter. Men det finns ju ingen chans att de skall klara sej på det hela dagen. Det är som sagt ett mellanmål, precis som en smörgås.

Nu skall vi klä oss varmt och gå på fotbollsmatcher. Först FC United – Tuwe och sen Jaro – Vifk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s