Amma eller inte amma

Amning är något som alltid diskuteras flitigt. Här i Finland har det ju varit på tapeten riktigt ordentligt de senaste veckorna. Att man inte skulle få amma där man vill (eller där det krävs) är ju bara löjligt. Jag har inte alls deltagit i diskussionerna eftersom jag tycker att hela grejen är skrattretande. Vill man inte se någon amma sin baby, som förresten är en av de mest naturliga sakerna i världen, så kan man titta åt ett annat håll. Att folk förlorar aptiten för att de ser en ammande mamma är ännu löjligare. Ditt bordsskick är inte heller särskilt tillfredsställande, kanske det borde vara du som blir hänvisad till toaletten för att inmundiga din lunch/middag/bulle. I´m just saying.

Nåja, nu var det inte amningsdebatten detta inlägg skulle handla om, utan ifall jag ska amma eller inte. Jag har ammat hittills. Några enstaka gånger har Niclas fått ersättning, mest för att jag inte har pallat att hålla ögonen öppna för att amma en 37:e gång den natten. Varför skulle jag inte amma då? Nå, vår lilla kille somnar. På några minuter. Sen vaknar han efter 20 minuter och är hungrig igen. Förståeligt. Men jag blir så trött. Jag har inte sovit ordentligt på snart 4 veckor och håller på att bli galen. Har jag försökt hålla honom vaken under amningen? Självklart! Nästa steg är att hälla ett ämbar kallt vatten över honom, allt annat är testat. Han hålls inte vaken. De gånger han har fått ersättning har han sovit mycket bättre. Svälter gör han i alla fall inte. Han har blivit sådär mysigt rund om kinderna.

IMG_1893

Jag funderar på att testa att pumpa i några dagar och se om han skulle orka hålla sej vaken om man kör med flaska. Jag vet att mjölken sinar snabbare om man pumpar, men jag slutade amma Casper då han var 2 månader och han har minsann växt till sej och klarat sej bra ändå. Han var också en sömntuta. Dessutom fick han helt sanslöst mycket magknip.

Idag satte han sej förresten vid spisen och väntade på att maten skulle bli klar. Det är inte lätt att vara en energisk 6-åring med en trött morsa. Walter, som var på träningar, hann han fråga efter 4 gånger under 20 minuter.

IMG_1905

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s