Om pepparkakor och risgryn

Vi har haft några riktigt sköna dagar nu. Jullov är kanske det bästa av loven. Det är tillräckligt långt för att alla skall hinna vila upp sej, men så pass kort att ingen hinner bli uttråkad.

I förrgår bakade vi pepparkakor, kidsen och jag. Det blev ganska sent innan vi var klara och morgon därpå hade mer än hälften försvunnit ur kaklådan. Det var sen sist och slutligen inte så farligt. Vi promenerade iväg till butiken och köpte mer deg. Nu är dom två bagarna hos moffa och bakar, eftersom vår ugn är full med skinka just nu.

IMG_2815

Det var ju dessutom så underbart väder igår. Jada och Casper var ute nästan hela dagen. Niclas, som annars brukar sova gott och länge i vagnen vaknade efter bara 45 minuter och det första jag tänkte var ”nu är vi tillbaka till vakna nätter”. Natten till idag var inte alls bra. Han sov oroligt och vaknade många gånger. Svaret på varför fick vi dock på morgonen. Två stycken pyttesmå, sylvassa risgryn hade dykt upp. Nu sover ungen som en prins igen.

IMG_2821

Mina tre glädjespridare.

IMG_2824

Foto Jonathan Koivuniemi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s