Om träning

Jag har tränat något så länge jag kan minnas. Det började med konståkning och balett. Lite senare kom fotboll och friidrott in i bilden. Då jag blev lite äldre började jag träna på gym och gå på pass. Konståkning och fotboll är definitivt de idrotter som gett mej mest.

Konståkning är vackert, det är graciöst, det är konstnärligt. Det är hårt arbete. Många år av träning bakom varje dubbelhopp. Oräkneliga timmar för att memorera och finslipa stegsekvenser, bli van vid piruetterna, lära sej koreografin till två tävlingsprogram. Sen kommer belöningen. Tävlingsdagen. Man får ta på sej en vacker dräkt, åka ut ensam på nyslipad is och visa vad man går för.

Fotbollsträningarna var till att börja med en andningspaus. Ingen som fokuserar på bara mej, jag är en i laget. Trots att jag valde att bli målvakt. Jag njöt av laget, att man var tillsammans. Man vann och förlorade tillsammans. Inga poäng, ingen personlig ranking, man var bara en av 11 på planen.

Nu håller jag inte på någon av mina två favoritsporter. Nu vill jag fokusera på mina barns aktiviteter. Jada, som har blivit så duktig på redskapsgymnastik. Redskapsgymnastik och konståkning är ganska lika. Jag känner en sån otrolig lycka över att hon valt en sådan gren. Jag vet hur jag ska stötta och hjälpa, när jag skall distrahera för att hon inte skall höra poängen. Vi får tillsammans fokusera på dräkter och hur håret skall fixas.

Casper, vår obotliga fotbollsfantast. Fotboll förstår jag, men lämnar ändå över det på Walter. Casper litar inte på mej då det kommer till fotboll. Jag har fått höra att ” nå mamma no e du ju ganska bra målvakt, men fotboll e ju faktist dadas JOBB”. Då tar jag ett steg tillbaka och njuter av att bara titta på.

Men visst tränar jag själv också. Inte lika aktivt som tidigare, men jag försöker komma igång på allvar nu. Igår förbarmade sej Pontus över mej och lät mej vara med på ett redan fullt pass. Idag känner jag att kanske jag borde ha avstått. Idag känner jag den värsta träningsvärken i världshistorien. ALLT gör ont. Men det blir väl bättre om några dagar.

Jag bjuder på en bild från ett lite lättare pass.

3d52afbe-be5e-4963-b07c-f920ee6a09ca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s