Om tidszoner

Jag har försökt få alla klockor hemma hos oss att visa samma tid. Det blir lätt lite rörigt annars. Men det verkar inte vara möjligt att få kaffekokare, spis och micro att visa lika. Jag har ställt in dem fler gånger än jag kan räkna, men efter ett tag visar de väldigt olika.

Man kan säga att vi har tre tidzoner hemma hos oss. Det gäller inte bara klockorna i köket. Tillåt mej förklara.

Vi börjar med min tidszon. Jag tycker om att vara i tid och kommer hellre 10 minuter för tidigt än dyker upp precis på sekunden då man stämt träff. Såhär uppfattar jag tiden.

IMG_2932

Vi kan fortsätta med Walter. Han är tidsoptimist och dyker väldigt sällan upp tidigare än vad som är absolut nödvändigt. Sen är han däremot väldigt sällan. Det här är hans tidszon.

IMG_2931

Den tredje tidszonen är den våra två äldre barn lever i. De har ingen förståelse för ord som bråttom och skynda. De har all tid i världen, och rör sej ofta i någon typ av slow motion då vi andra redan står och trampar vid ytterdörren. Sen, då de äntligen är klara och alla är på väg ut genom dörren är det någon av de två som har glömt något eller har fel handskar. Våra barn lever sina liv med en evighet av akademiska kvarter.

IMG_2929

Jag hoppas vår yngsta växer upp i min tidszon. Jag behöver någon på min sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s