Vad kör ni?

Jag har ett helt otroligt intresse för barnvagnar mitt i plötsligt. Jag är med i en massa grupper på Facebook där det enbart diskuteras och säljs barnvagnar och tillbehör till vagnar. I ett svagt ögonblick funderade jag till och med på att skaffa en Brio smile åt Nico. Sen hittade jag mej själv igen och klickade hem en Bugaboo Buffalo.

IMG_3046

Åt Casper hade jag en Emmaljunga City Cross och en Emmaljunga Scooter. Superbra vagnar, så länge man inte behöver transportera dem i bilen. Väldigt stabila, bra gung och allt det där, men så fruktansvärt klumpiga. Det skulle aldrig ha fallit mej in att ta med någondera av de vagnarna på en resa. Jag och Nico var i Stockholm i höstas, då hade vi Buffalon med.

I april åker vi till Mallorca. Klart man behöver en resevagn då, något som är mindre än Buffalon. Dessutom har vi bytt bort babyskyddet mot bilstol så vi behövde en bil/resevagn. Självklart kollade jag Bugaboo och kärade ner mej i Bee. Jag hittade en begagnad och köpte den, inklusive transportväska. Jag är sjukt nöjd. Den är så liten, jag kan ha den i bakluckan och ändå få plats med matinköp för 10 dagar. Och det bästa av allt, Niclas sover som en prins i den.

IMG_3048

Jag har nyligen bytt till sittdelen på Buffalon. Mest för att Nico har varit så snorig och helt enkelt sovit bättre då huvudet har varit lite högre upp.

IMG_3045

Niclas sover allra bäst då han får sova ute i vagnen. Går man långt vaknar han då vagnen stannar, men man behöver bara gå ut genom dörren för att han skall somna och sova två timmar.

IMG_3049

De enda nackdelarna jag kan komma på med Bugaboo är att de kanske inte är jätte bekväma att köra om man är lång, sen är liggdelen ganska liten. Speciellt om man bäddar som jag har gjort, med både fårskinn och sovpåse. Vilken/vilka vagnar kör ni? För- och nackdelar? Jag vill veta allt!

 

6 reaktioner till “Vad kör ni?

 1. Vi kommer köra Bugaboo Donkey i sommar igen då lillebror föds 🙂 varit super nöjd med den till de två tidigare kidsen 🙂 bästa fördelen med den är att man lätt förvandlar den till syskonvagn om det behövs och jag gillar också korgen man har om man kör den i mono läge.

  Gilla

 2. Vad anser du vara för fel på smile? Citerar ” I ett svagt ögonblick funderade jag till och med på att skaffa en Brio smile åt Nico”
  FYI heter det Britax smile 2 idag.
  Själv har jag den och absolut inget att klaga på.. på din kommentar låt det som att den är en skiiitvagn och du tillökning fundera på den 🤦

  Gilla

  1. Ja det låter onekligen som om jag skulle tycka den är dålig, vilket jag inte kan tycka eftersom jag inte har någon erfarenhet. Har hört mest bra om den, dock! Jag är så nöjd med Buffalon att jag helt enkelt är glad att det blev den och inte en Britax smile 2. Tack för rättelsen 🙂

   Gilla

 3. Jag har också dille på barnvagnar. Sku ju gärna ha en hel drös men det har vi varken utrymme för eller råd med. Nu kör vi Emmaljunga Scooter 4s air och den är bra på allt annat utom att bli liten hopfälld. Gillar att barnet sitter så bekvämt i den och suffletten är underbar. Tanken var att vi skulle ha den som enda vagn men jag är för lat för att vara utan bilvagn. Jag var tvungen att skaffa en liten vagn som ”bor” i bilen. Det blev en Milla&Måns Soma. Helt bra resevagn som på riktigt blir jätteliten hopfälld, lär gå som handbagage på flyg. Tyvärr har den rätt kort ryggstöd vilket gör att N nästan redan är för lång för att sova i den. Skulle gärna ha en Mutsy Nexo som resevagn men det är nog för värdefull vagn att ha som bilvagn.

  Gilla

  1. Jamen jag skulle också vilja ha en massa olika vagnar! Gärna en för varje dag i veckan. Jag gillade också Scootern just för det du poängterar, den ser så bekväm ut! Bilvagn är ett måste, annars blir livet bara jobbigt..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s